De interne keuken van Elgar - Groslot - Vaughan Williams

Jan Christiaens

Ze zijn alletwee al jaren een vaste waarde in Klara’s Top 100: Edward Elgar en Ralph Vaughan Williams. In deze vormingsavond leren we de twee bekendste Engelse symfonisten van hun generatie beter kennen. Maar we spitsen ook de oren voor de nieuwe muziek van Robert Groslot. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als pianist en dirigent, maar de laatste jaren ontpopt Groslot zich meer en meer als componist. We kijken mee in de interne keuken van deze drie componisten, en vragen ons af: hoe weet een componist dat wat hij opschrijft, ook goed klinkt? Waarin verschilt een symfonie van een concerto? Waarom klinkt de muziek van Groslot zo anders dan die van Elgar of Vaughan-Williams? Op die manier bereiden we ons voor op het concert met Brussels Philharmonic op vrijdag 1 december.

Jan Christiaens

Jan Christiaens studeerde piano aan de conservatoria van Antwerpen (bij Robert Groslot) en Gent. Aan de KU Leuven studeerde hij musicologie. Voor zijn doctoraat verdiepte hij zich in de muziek en de esthetiek van Olivier Messiaen.

Momenteel is hij als musicoloog verbonden aan het bisdom Gent, waar hij vorming organiseert op het snijvlak van muziek en religie. Daarnaast is hij deeltijds gastdocent aan de KU Leuven.

Ticketinfo (extra)

Kocht jij een abo-klassiek? Dan kun je deze vorming bijwonen voor slechts 2 euro. Reserveer je plaatsen op 057 239 480. 

De interne keuken van Elgar - Groslot - Vaughan Williams