Klassiek!beleven in de Westhoek

Tot voor kort kon de liefhebber van klassieke muziek rekenen op de programmatie van WestClassic in Ieper en Poperinge. Met ingang van het seizoen 2019-2020 zette de vzw haar activiteiten stop, wat een verarming was van het aanbod klassieke muziek in de Westhoek.

Onder de noemer ‘Klassiek!beleven in de Westhoek’ slaan de cultuur­dien­sten van Heuvel­land, Poperinge, Zonnebeke, Cultuur­cen­trum Het Perron, dé Academie Ieper en Kunstaca­demie Poperinge de handen in elkaar om een gevari­eerd en kwalita­tief programma klassieke muziek aan te bieden.

Ons doel? Spreiding en presen­tatie van klassieke topensem­bles en -orkesten op verschil­lende locaties in de regio. Als partner van Supernova bieden we ook jong talent een podium. Verwacht u aan jonge musici die u omver zullen blazen door hun kwaliteit en enthou­si­asme.

Daarnaast bieden we u bij 3 van de 7 concerten een vormingstra­ject aan: 2 avonden in de week voor (en na) het concert om belevings­ge­richt bij te leren over de centrale componist, stijlpe­riode, …