Klassiek!beleven in de Westhoek

Onder de noemer ‘Klassiek! Beleven in de Westhoek’ slaan de cultuurdiensten van Heuvelland, Ieper, Poperinge, Zonnebeke en de academies van Ieper en Poperinge de handen in elkaar om een gevarieerd programma klassieke muziek aan te bieden op verschillende locaties in de regio.

Als partner van Supernova bieden we ook jong talent een podium. Verwacht je aan jonge musici die je omver zullen blazen met hun kwaliteit en enthousiasme. In 2023 werken we hiervoor opnieuw samen met Kunstenfestival Watou.

Totaalbeleving staat bij ons centraal: naast spreiding en presentatie, werken we intens aan participatie en educatie. Bij ieder concert hoort een programmablaadje of inleiding. Daarmee gaan we dieper in op de composities, de componisten en/of het ensemble.

Dit seizoen organiseren we bij het concert ‘Elgar – Groslot – Vaughan Williams’ van Brussels Philharmonic een vormingsavond onder begeleiding van musicoloog Jan Christiaens. Daarin gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: “hoe weet een componist dat wat hij opschrijft, ook goed klinkt?” of “Waarom klinkt de muziek van Groslot zo anders dan die van Elgar of Vaughan Williams?”
Een aanrader voor iedereen die graag achter het gordijn piept terwijl het orkest zich aan het opstellen is.