Morris

Oxalys Ensemble met Martine Tanghe

Een vrieskoud avontuur
waarvan je gaat gloeien.
Over sneeuw die blijft liggen,
een hond die gaat lopen,
en het belang van een naam.

Zo goed als elke dag moet Morris de berg op om de hond van zijn oma te zoeken. Het dier is een meester in ontsnappen. Ze heet niet toevallig Houdini. Net als Morris met de hond in zijn armen aan de tocht naar huis begint, valt de sneeuw met bakken uit de lucht. Van het ene op het andere moment staat de jongen er enkeldiep in.

Boven op de berg snijdt de noorderwind. Het dal lijkt erg ver weg. Tot overmaat van ramp doet Houdini nog eens wat ze het liefste doet: ervandoor gaan. Morris weet zich even geen raad. Maar dan verschijnt in al dat wit ineens een lotgenoot — met een grote mond en een reusachtige ram.

Martine Tanghe leest Morris, een nieuw verhaal van Bart Moeyaert, op muziek van Koen Brandt, gebracht door het ensemble Oxalys.

Locatie: OC De Leege Platse (Beselare)

Het gebouw bevindt zich op een terrein grenzend aan de dorpskern, tussen de kerk en de sporthal, met zicht op het achterliggende landschap. De naam verwijst naar hoe deze plek vroeger werd genoemd. Niemand sprak destijds van de Geluwestraat, maar van de “leege platse”.

OC De Leege Platse heeft een futuristische aanblik, maar integreert zich subtiel en moeiteloos in de semi-agrarische omgeving van Beselare. Als nostalgische knipoog naar de dorpscafés van weleer vind je in de foyer van het OC een open haard en een houten toog terug. In nagenoeg het volledige gebouw ligt een tegelvloer met zacht darmbordpatroon. Zo wordt een warme, huiselijke sfeer gekoppeld aan een uitmuntende infrastructuur en technische veelzijdigheid. Het OC herbergt een podium, polyvalente zaal, foyer en vergaderzaal. De totale capaciteit van de zaal bedraagt 284 zitplaatsen en is de ideale locatie voor muziek-en theatervoorstellingen.

Adres: Geluwestraat 12, 8980 Beselare (Zonnebeke)
Parkeermogelijkheid: ruime parkeermogelijkheid op bijhorende, nabijgelegen parking.
Toegankelijkheid: Het OC is toegankelijk voor mensen met een rolstoel of mobiele beperking.
Sanitair: Er is sanitair aanwezig in het gebouw.