Supernova

Susato Trio

Het Susato Trio is vernoemd naar Tielman Susato, de 16de eeuwse Antwerpse componist

die de eerste muziekuitgeverij in de Lage Landen oprichtte. Net als hun naamgenoot heeft het trio een passie voor het delen van muziek met een zo breed mogelijk publiek. Zij streven ernaar om niet alleen het gevestigde pianotrio repertoire uit te voeren, maar ook verborgen pareltjes uit het repertoire die op de een of andere manier in de geschiedenis verloren zijn gegaan.

Het ensemble werd in mei 2022 opgericht door violiste Sarah Bayens (België), celliste Mikko Pablo (Filippijnen-VS) en pianist Markiyan Popil (Oekraïne). Momenteel volgen ze hun masterstudie kamermuziek via het European Chamber Music Academy Masterprogramma, een tweejarige samenwerking tussen de conservatoria van Den Haag, Wenen, Parijs, Oslo, Vilnius, Manchester en Fiesole.

In december 2022 wonnen ze de 1ste prijs op de Generation Classique Competitie georganiseerd door Les Festivals de Wallonie en in januari 2024 wonnen ze de 1ste prijs en de publieksprijs op de Supernova Chamber Music Competition georganiseerd door het Klarafestival.

Klassiek!Beleven in de zomer