Vormingstraject 'Start to Beethoven!'

Jasper Gheysen

In 2020 mag Ludwig van Beethoven 250 kaarsjes uitblazen. Overal ter wereld wordt deze unieke verjaardag van een van de allerbeste componisten aller tijden met brio en bravoure gevierd. Ook Klassiek!Beleven, de samenwerking tussen Heuvelland, Ieper, Poperinge en Zonnebeke rond klassieke muziek, doet zijn duit in het zakje met een vormingstraject rond de innemende figuur van Ludwig van Beethoven.

Start to Beethoven!

Beethoven wie? Beethoven wat? Gek of geniaal? Het vormingstraject 'Start to Beethoven' staat helemaal in het teken van een toegankelijke kennismaking met Ludwig van Beethoven. We ontdekken waarom uitgerekend hij zo belangrijk was voor de muziekgeschiedenis en welke levensgebeurtenissen hem hebben gevormd tot het genie dat hij was. Sappige verhalen vol opmerkelijke anekdotes wisselen we af met een interactieve inkijk in zijn muziek en in de onvergetelijke muziekstukken die hij componeerde. Geen voorkennis nodig om deze eerste ontmoeting met de grootmeester tot een goed einde te brengen!

Jasper Gheysen

Tijdens deze vormingssessie vertrouwen we opnieuw op de innemende vertelkracht van musicoloog Jasper Gheysen, die met Het Perron reeds samenwerkte rond de Pastorale van Beethoven, De Winterreise van Schubert, het Bohemen van Dvorak, de kracht van het lied en de Russische muziek. De persoonlijke visie van Jasper bestaat erin om klassieke muziek opnieuw dichter bij een breed publiek te brengen.

Als bezieler van JAMM - music / management combineert hij het geven van inleidingen (voor o.a. deSingel, Concertgebouw Brugge, De Bijloke, De Spil, AMUZ, e.a) met lesgeven, copywriting, communicatie en het organiseren van workshops voor bedrijven om hun communicatie te versterken aan de hand van klassieke muziek. Een gediplomeerde musicoloog met een hart voor mensen en een échte goesting in klassieke muziek.

Praktisch

De vorming gaat door in de theaterzaal op woensdag 14 oktober en woensdag 21 oktober, telkens van 19.30 uur tot 21.15 uur.

Prijzen zijn inclusief 2 vormingsavonden en syllabus..

Een ticket voor de vorming is enkel te verkrijgen bij aankoop van een ticket voor de voorstelling 'Beethovens onsterfelijke geliefde'.