Nieuwjaarsconcert - CASCO Phil o.l.v. Benjamin Haemhouts

Geannuleerd

Dit concert werd geannuleerd. Tickethouders kregen van ons een mail met alle informatie. 

Sprankelende virtuositeit, dat is wat u mag verwachten tijdens dit Nieuwjaarsconcert. Op de tonen van Offenbach, Paganini, Mendelssohn en Strauss walsen we samen het nieuwe jaar in.

programma:

Jacques Offenbach (1819 - 1880): Ouverture ‘La belle Hélène’
Niccolò Paganini (1782 - 1840): Vioolconcerto nr. 1 in D opus 6
------ 
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 - 1847): Symfonie nr. 4 in A, opus 90, ‘Italian'
Selectie Weense klassiekers

Niccolò Paganini is de vioolvirtuoos bij uitstek. Zijn eerste vioolconcerto schreef hij tussen 1817 en 1818. Het werk is opgevat in een ware belcanto stijl, volledig geschoeid op de Italiaanse tijdsgeest van toen. 

De inspiratiebron voor Mendelssohns Vierde symfonie was een verblijf in Italië. Hij genoot van Venetië, Rome, Florence en Napels, vooral van de kunstschatten. De Italiaanse muziek kon hem echter maar weinig bekoren. In een brief aan een vriend schreef hij: “Ik heb nog geen noot gehoord die de moeite waard was…”. Mendelssohns Italiaanse symfonie kan beschouwd worden als een ansichtkaart uit Italië en geldt als zijn meest gewaardeerde symfonie. Het werk ontstond in 1833, maar werd pas na Mendelssohns dood uitgegeven. De vrolijkheid van het werk, geeft de zorgeloze en zonnige reis weer die de componist in 1830 ondernam.

We sluiten het Nieuwjaarsconcert op een traditionele manier af. Enkele polka’s en walsen in de traditie van de Strauss dynastie mogen niet ontbreken aan dit feestelijk programma.

Dit concert maakt deel uit van het abo Klassiek!Beleven

Het concert gaat door in de theaterzaal van Het Perron. Een overzicht van de locaties en de bijhorende informatie kunt u hier vinden. 

Soliste: Julia Pùsker

De soliste tijdens dit nieuwsjaarsconcert is Julia Pùsker.

Zij speelde dit concerto reeds op zeer jonge leeftijd. Als soliste is ze regelmatig te gast op de internationale podia. En terecht!

Júlia Pusker is sinds 2015 artist in residence van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, in de vioolafdeling van Augustin Dumay.

Wij kennen haar als laureate van de wereldbefaamde Koningin Elisabeth wedstrijd.