Vormingstraject: Let’s go minimal

Jasper Gheysen

Het minimalisme is een van die muziekstromingen die tot op heden erg tot de verbeelding spreekt bij jong én oud. De repetitieve tonen, de hypnotiserende trillingen, de adembenemende klankvelden hebben een verslavend effect op de luisteraar en vinden tevens aansluiting bij heel wat hedendaagse populaire kunststromingen.

Tijdens dit vormingstraject schetsen we de troebele wereld waarin het minimalisme terecht komt, en hoe deze kunststroming over de maatschappij uitdeint. In het eerste deel bereiden we ons voor op het concert van het Ataneres ensemble door de oorsprong en de pioniers van deze stijl onder loep te nemen. Nadien richten we onze blik op de rest van de wereld en ervaren we hoe deze unieke vorm van muziek geïnterpreteerd wordt door tal van prominente componisten.

Deze vorming maakt deel uit van het abo+ Klassiek!Beleven

Jasper Gheysen

Tijdens deze vormingssessie vertrouwen we opnieuw op de innemende vertelkracht van musicoloog Jasper Gheysen, die met Het Perron reeds samenwerkte rond de Pastorale van Beethoven, De Winterreise van Schubert, het Bohemen van Dvorak, de kracht van het lied en de Russische muziek. De persoonlijke visie van Jasper bestaat erin om klassieke muziek opnieuw dichter bij een breed publiek te brengen. Als bezieler van JAMM - music / management combineert hij het geven van inleidingen (voor o.a. deSingel, Concertgebouw Brugge, De Bijloke, De Spil, AMUZ, e.a) met lesgeven, copywriting, communicatie en het organiseren van workshops voor bedrijven om hun communicatie te versterken aan de hand van klassieke muziek. Een gediplomeerde musicoloog met een hart voor mensen en een échte goesting in klassieke muziek.

Praktisch

Woensdag 24 en 31 maart 2021
Het Perron - polyvalente zaal > 19.30 uur - 21.15 uur

Prijzen zijn inclusief 2 vormingsavonden, syllabus en drankje tijdens de pauze van de vormingsavonden.

Tickets enkel te verkrijgen bij aankoop van een ticket voor het concert MMM van Ataneres Ensemble op vrijdag 26 maart 2021.

 

 

Het concert van Ataneres Ensemble